Reguli de prevenire a incendiilor la locul de munca – Fumatul

{flike}{ttweet}{plusone}

Locurile si zonele in care este interzis fumatul se stabilesc si se aproba de catre conducatorul unitatii, incluzandu-se in instructiunile specifice de prevenire si stingere a incediilor. Acestea se marcheaza prin indicatoare FUMATUL INTERZIS, realizate conform reglementarilor specifice.

Prin instructiunile specifice de prevenire si stingere a incendiilor se vor stabili si locurile special amenajate in care fumatul este permis.

Locurile stabilite pentru fumat vor fi amplasate astfel incat sa se asigure securitatea impotriva incendiilor.

Locurile stabilite pentru fumat vor fi prevazute cu scrumiere, vase cu apa, nisip sau pamant, gropi etc. pentru stingerea tigarilor si a betelor de chibrit si vor fi marcate prin indicatoare LOC PENTRU FUMAT.

Se interzice aprinderea unui chibrit sau a unei brichete intr-o atmosfera potential exploziva si in incaperi inchise in care s-au produs scurgeri de gaze, aprinderea amestecului gaz-aer fiind de regula instantanee.

Scrumierele, vasele, gropile etc. de la locurile pentru fumat se amplaseaza la distanta corespunzatoare fata de materialele si substanele combustibile, astfel incat sa nu fie posibila aprinderea acestora.

Se interzice depunerea in scrumiere, vase, gropi etc. a altor deseuri de materiale combustibile (hartie, textile, etc).

Zilnic, la terminarea activitatii, locurile in care fumatul este permis vor fi verificate, iar resturile de tigari si chibrituri vor fi evacuate.

Se interzice golirea scrumierelor si vaselor in cosurile de hartie sau in alte locuri in care exista materiale combustibile.

 

 

 

{fcomment}