Sedinta ISU din data de 12.11.2015

{flike}{ttweet}{plusone}

In data de 12.11.2015 ISU Dobrogea impreuna cu Prefectura Constanta au realizat o sedinta prin care au informat reprezentantii societatilor comerciale cu privire la metodele de obtinere a avizelor/autorizatiilor de securitate la incendiu.

In urma sedintei societatea noastra si ISU Dobrogea va aduc la cunostiinta urmatoarele aspecte pe care va rugam sa le luati in considerare:

  1. ISU nu avizeaza/autorizeaza activitati comerciale ci avizeaza/autorizeaza cladirile pentru cerinta de securitate la incendiu.
  2. Acest aviz de securitate la incendiu se obtine la stadiul de documentatie tehnica pentru autorizatia de construire, dupa realizarea investitiei se depune documentatie pentru autorizatia de securitate la incendiu.
  3. Pentru agentii economici care au statut de chiriasi este necesar acest aviz/autorizatie daca modifica spatiu inchiriat, daca spatiu inchiriat este nemodificat si folosit ca atare acest aviz/autorizatie ar trebui sa existe la proprietar.
  4. Pentru a evita neclaritatile si pentru a respecta legea e necesar un act aditional/capitor distinct in contractul de inchiriere cu prevederi referitoare la obligatiile PSI (model in documentele anexate).
  5. Pentru cladirile mai vechi de 14.10.1998 nu este necesar acest aviz/autorizatie daca nu au fost facute modificari structurale, totusi administratori trebuie sa indeplineasca masurile psi trasate de legislatia in vigoare.

In atasament gasiti documentele prezentate de ISU la sedinta si un draft pentru un act aditional la contractul de inchiriere.

{fcomment}