Filmele cu NAPO

{flike} {ttweet} {plusone}

Seria de filme Napo este produsă cu ajutorul graficii computerizate. Prezintă personaje din lumea muncii, care se confruntă cu probleme de securitate. Personajul principal, Napo, şi partenerii săi se exprimă într-un limbaj fără cuvinte. Poveştile lor au un caracter educativ. Dau naştere unor întrebări şi creează dezbateri pe aspecte specifice ale securităţii la locul de muncă. Câteodată, oferă soluţii practice sau oferă soluţii care conduc la acestea. Este un amestec de educaţie, neutralitate culturală şi umor, într-un stil de desene animate, care contribuie la identitatea serialelor cu „Napo”. Napo este un personaj plăcut, dar neglijent. Limbajul universal al lui Napo face ca aceste filme să fie potrivite pentru toată lumea. Fiecare scenă este independentă de celelalte şi poate fi folosită ca un film întreg sau separat.

 

Alunecările și împiedicările sunt printre cele mai des întâlnite pericole fiind cauza a zeci de accidente înregistrate la locul de muncă anual.

Cea mai mare parte a alunecărilor au loc în condiții de umiditate sau „contaminare” în timp ce majoritatea împiedicărilor au drept cauză o întreținere necorespunzătoare. De cele mai multe ori, soluțiile sunt simple și eficiente raportat la costuri. O evaluarea adecvată a riscurilor trebuie să conducă la stabilirea măsurilor corespunzătoare de control care să includă prevenirea contaminării, managementul eventualelor scurgeri, încălțăminte de lucru corespunzătoare, concepția locului de muncă, întreținerea, pardoseli adecvate, asigurarea unor servicii corespunzătoare de curățenie precum și instruirea și supravegherea eficiente în ceea ce privește personalul.

 

Prezentul film ce corespunde tuturor sectoarelor de activitate precum și tuturor categoriilor de personal, la toate nivelurile, încearcă să promoveze bunele practici în domeniu și să atragă atenția asupra faptului că accidentele produse de alunecări și împiedicări „Nu sunt o chestiune de râs”.

Sursa: http://www.napofilm.net/ro/napos-films

{fcomment}

 

 

{youtube}mvG8NpNxDII{/youtube}

{youtube}394vWGelTKU{/youtube}

{youtube}h8IeJZsz-Sw{/youtube}

{youtube}PDY96pFcOyI{/youtube}